Puhumme

Uutiset Blogi

Uutiset

5 asiaa, jotka aloittelevan sovellussuunnittelijan tulisi tietää ennen aloittamista

Muutama vuosikymmen sitten emme tienneet, kuinka tärkeitä tietokoneista tulee jokapäiväisessä elämässämme. Ihmiset eivät kaataneet ovea ryhtyäkseen verkkosivujen suunnittelijoiksi, koska oli mahdotonta ennustaa, kuinka suosittuja heistä tulee. Sovellukset ovat täysin erilainen kalankeitin, koska opimme kokemuksesta.
Siksi ihmiset kerääntyvät suunnittelemaan sovelluksia, jotka toivottavasti valtaavat maailman. Olet luultavasti yksi heistä, muuten et lukisi tätä. Haluatko viedä suunnittelutaitosi uudelle tasolle ja tarttua johonkin uuteen ja jännittävään? Katsotaanpa joitain asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon ennen ensimmäisen sovelluksesi käynnistämistä.
Sinulla ei ole paljon tilaa
Kun suunnittelet jotain pöytätietokoneelle, sinulla on kaikki maailman tila ja voit antaa mielikuvituksesi valloittaa. Mene ja katso älypuhelimesi näyttöä juuri nyt, niin näet, mitä vastustat. Sinulla on vain vähän omaisuutta, ja sovelluksen on silti näytettävä paremmalta kuin koskaan. Sinun on myös otettava huomioon, että ihmisten on kosketettava painikkeita sormillaan, jotta et voi tehdä asioista vain mahdollisimman pieniä.
Älä pakota heitä kirjoittamaan
Älypuhelimen näppäimistöä ei ole mukava käyttää, vaikka se onkin hieman hauskempaa kuin kirjoittaminen numeronäppäimistöllä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi pakottaa ketään kirjoittamaan tai ainakin yrittää rajoittaa näppäilevien asioiden määrää. Jos aiot suunnitella lomakkeita, sinun tulee yrittää tehdä niistä mahdollisimman yksinkertaisia, koska ihmiset kiittävät sinua. Jos pyydät jotakuta kirjoittamaan enemmän kuin muutaman sanan, sinun tulee alkaa kysyä itseltäsi kysymyksiä.
Sisällytä olennaiset asiat
Jos tarkastelet joitain suuria verkkosivustoja, ne ovat tuhansia sivuja syviä. Koska ihmiset käyttävät sivustoja kannettavalla tietokoneella, he voivat käyttää navigointivalikkoa löytääkseen haluamansa muutamassa sekunnissa. Ihmisten on paljon vaikeampaa tehdä se älypuhelimellaan, joten sinun on varmistettava, että annat heille vain heidän tarvitsemansa tiedot. Jos teet ihmisten löytämisen liian vaikeaksi, he käyttävät vain toista sovellusta.
Rautakehyksiä käyttämällä
Kun suunnittelet seuraavaa uutta sovellusta, joka valtaa maailman, sinun on käytettävä lankakehyksiä. Toivottavasti olet käyttänyt niitä ennen oikeiden verkkosivustojen suunnittelussa, koska ne helpottavat elämääsi paljon. Voit ymmärtää monimutkaisia käyttäjien vuorovaikutuksia ilman, että sinun tarvitsee koodata mitään. Älä huoli, jos et ole käyttänyt niitä aiemmin, koska niihin on helppo tarttua. Pystyt tästä lähtien keksimään malleja paljon nopeammin.
Käyttäjät haluavat jotain tuttua
Jotkut ihmiset haaveilevat sovellusten suunnittelusta, mutta he eivät edes käytä niitä paljon. Sinun tulisi ladata mahdollisimman paljon suosittuja sovelluksia ja kaivaa ne syvälle nähdäksesi, mistä niissä on kyse. Käyttäjät ovat tottuneet tiettyihin ominaisuuksiin, eivätkä he todellakaan halua oppia käyttämään jokaista uutta lataamaansa sovellusta. Tee käyttöliittymästä mahdollisimman ystävällinen, mikä tarkoittaa, että et tee mitään liian radikaalia pyrkiessäsi erottumaan.
Mene ja tee se
Tiedät vain, kuinka hyvä sinusta voi tulla menemällä pois ja tekemällä sen. Sovellusten suunnittelu on hauskaa ja siinä on paljon rahaa, joten aiotko haastaa itsesi? Olemme tarkastelleet joitakin tärkeitä kohtia tänään, mutta sinulla on vielä paljon opittavaa, joten tee asialle jotain juuri nyt.