Puhumme

Uutiset Blogi

Koti

5 pikakorjausta, jotka saavat vanhan rikkinäisen kotisi jälleen loistamaan

Kodit on rakennettu kestämään ajan koetta, mutta kaikki kodissasi hajoaa lopulta. Tänään aiomme tarkastella muutamia asioita, joita voit tehdä kotisi tiettyjen osien korjaamiseksi. Pystyt tekemään suurimman osan niistä itse, mutta saatat joutua soittamaan jonkun hoitamaan loput.

Puhdista kovapuulattiasi

Jos astut kotiin, jossa on kovapuulattiat, ne erottuvat heti joukosta, koska ne ovat houkutteleva ominaisuus, jota kaikki rakastavat. Ainoa ongelma on pitää ne näyttävinä, ja useimmat ihmiset jättävät sen huomiotta. Jos et huolehdi puulattioistasi kunnolla, ne menettävät viehätysvoimansa nopeasti, ja niiden kiillottaminen vie enemmän kuin nopean kuurauksen. Ota selvää, kuinka voit pitää lattiasi näyttävinä, mikä riippuu käyttämästäsi puulajista, ja puhdista ne säännöllisesti.

Korjaa vuotavat hanat

Vuotavat hanat kuluttavat paljon vettä ajan myötä, mutta lisäksi ne ovat todella ärsyttäviä. Vaikka et kuulekaan veden tippuvan, kun hanat on suljettu, suutut silti, kun näet veden hiipivän ulos koko ajan. Useimmiten huomaat, että voit korjata vuotavan hanan vaihtamalla sen sisällä olevan kumitiivisteen, mutta ennen kuin aloitat hanan purkamisen, laita pyyhe pesualtaaseen siltä varalta, että pudotat jotain tulpan reikään.

Vaihda pistorasiat

Ajan myötä pistorasiasi heikkenevät ja ne pilaavat huoneesi ilmeen, mutta voit helposti korjata ne itse, jos olet erittäin varovainen. Sinun on ensin katkaistava virta ja sitten käytä jännitteentarkistusta varmistaaksesi, että sähkö on todella kuollut. Silloin pitää vain ottaa pois pistorasiasta ja vaihtaa se uuteen. Kun olet valmis, voit kytkeä virran takaisin päälle varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein ja että huoneesi ei näytä enää vaurioituneelta.

Asenna kattotuulettimet

Oletko kyllästynyt ilmastointilaitteen pyörittämiseen jatkuvasti? Voit melkein tuntea rahan valuvan lompakostasi, joten helppo ratkaisu on asentaa kattotuulettimet tilalle. Nyt kun lähestymme kuumempia kuukausia, nyt olisi hyvä aika huolehtia siitä, koska niiden asentaminen talvella on turhaa. Tätä et ehkä voi tehdä itse, mutta ei kestä kauan, kun ammattilainen asentaa ne, eivätkä ne ole kalliita ostaa.

Eristyksen uusiminen

Jos eristys on vanha ja kulunut, on hyvä mahdollisuus, että käytät enemmän rahaa energialaskuihin kuin sinun pitäisi, koska kotisi ei pysty säilyttämään lämpöä. Ullakon eristys on hyvä paikka aloittaa etsiminen, koska jos siihen ei ole koskettu vuosiin, se voi vaihdella. Voit myös palkata yrityksen pumppaamaan suihkevaahtoa seinien väliin, ja se myös auttaa sinua säästämään rahaa joka kuukausi, joten se on hyvä muistaa, jos luulet, että sähkölaskusi ovat liian korkeat.