Puhumme

Uutiset Blogi

Uutiset

5 yksinkertaista ja tehokasta temppua editointitaitojen parantamiseen

Loistavan artikkelin kirjoittaminen on vasta ensimmäinen askel, koska sen jälkeen sinun on muokattava sitä. Artikkelin muokkaaminen on ehdottomasti tärkeämpää, koska ensimmäinen luonnoksesi ei ole koskaan täydellinen. Oletan, että voit oppia muutamia temppuja, jotka auttavat sinua saamaan paremman lopputuloksen, joten aiomme tarkastella joitain noista muokkaustemppuista, joista on varmasti hyötyä.

Odota huomiseen

Kun yrität muokata jotain heti kirjoittamisen jälkeen, sinun on erittäin vaikea havaita kaikkia virheitä. Ilmeisesti et uskonut tekeväsi virheitä artikkelia kirjoittaessasi, joten miksi mielesi ajattelee toisin, jos yrität muokata sitä vain muutaman minuutin tauon jälkeen. Ainoat asiat, joita huomaat, ovat ilmeiset kirjoitusvirheet ja suuret kielioppivirheet, mutta mielesi tarvitsee päivän käsitelläkseen kaiken, jos voit keksiä parempaa tapaa ilmaista tietyt asiat.

Älä kiirehdi

Toivon, että et työskentele määräaikaan mennessä, koska et halua kiirehtiä muokkauksiasi, koska se on palapelin tärkein pala. Vaikka tekisit muutaman virheen, se ärsyttää monia ihmisiä, ja tämä voi vahingoittaa sinua riippuen siitä, mitä kirjoitat ja kenelle se on tarkoitettu. Aloita hitaasti ja yritä poimia asioita, jotka olet ilmeisesti tehnyt väärin. Voit katsoa sitä nopeasti lopussa vain nähdäksesi, voitko poimia muita virheitä, mutta ensimmäisen kierroksesi tulee aina olla hidas.

Isompi kuva

Kun olet odottanut koko päivän artikkelisi muokkaamista, unohdat sen. Sinulla on yleinen käsitys artikkelin aiheesta, mutta unohdat, kuinka sen oli tarkoitus virrata, kun sanat tulivat päässäsi. Tämä tarkoittaa, että et voi vain muokata jokaista lausetta yksi kerrallaan. Sinun on katsottava laajempaa kuvaa, koska jos et, yksittäiset lauseesi voivat olla kieliopillisesti oikeita ja vapaita kirjoitusvirheistä, mutta ne eivät kulje yhteen.

Lue se uudelleen

Tämä on vain jatkoa viimeksi tarkastelemaamme kohtaan, mutta koska se on niin tärkeä, se ansaitsee oman kappaleensa. Ennen kuin alat muokata mitään, sinun on luettava artikkelisi uudelleen. Lue se tarvittaessa kahdesti, mutta älä lopeta sen lukemista ennen kuin muistat jokaisen asian, jonka yritit esittää. Kun olet lukenut artikkelin läpi, voit nyt muuttaa asioita samalla kun tiedät, miten se vaikuttaa artikkelin muihin osiin. Et halua muuttaa jotain vain ymmärtääksesi, että sinun on muutettava se takaisin.

Tulosta se

Se, että kirjoitat verkossa nykyään, ei tarkoita, että kaikki pitäisi tehdä tietokoneella. Tulosta artikkeli ja yritä selvittää, kuinka voit parantaa artikkelia raapustamalla paperille värikynällä. Jos sinulla on kopiokone, voit kopioida artikkelisi sen jälkeen, kun olet tehnyt joitain muutoksia, jos tulet liian hulluksi vaihtamalla liikaa asioita. Normaalilla artikkelilla ei tarvitse mennä näin pitkälle, mutta jos se on tärkeä, on joskus parempi tehdä suuri osa muokkauksista käsin.

Kokeile niitä kaikkia

Ehkä huomaat, että et halua käyttää kaikkea, mistä olemme tänään puhuneet, mutta sinun tulee ehdottomasti testata niitä kaikkia ennen kuin hylkäät ne. Loppujen lopuksi ainoa asia, jolla on merkitystä, on löytää paras mahdollinen artikkeli, ja voit tehdä sen vain parantamalla muokkaustaitojasi joka päivä.